Vissza a műsorokhoz

Hétköznapi hősök

Műsorvezető: Aszalós Szilvia

2018. novemberi adások

 • Cím: Foris Norbert
  Vendég: Foris Norbert
  Ekkor volt adásban: 2018-11-12 18:00

2018. márciusi adások

 • Cím: Egyedülálló szülők
  Vendég: Nagy Anna
  Ekkor volt adásban: 2018-03-12 18:00

2018. februári adások

 • Cím: Sterczer Hilda
  Vendég: Sterczer Hilda
  Ekkor volt adásban: 2018-02-26 18:00
 • Cím: Sterczer Hilda
  Vendég: Sterczer Hilda
  Ekkor volt adásban: 2018-02-26 18:00
 • Cím: Sterczer Hilda
  Vendég: Sterczer Hilda
  Ekkor volt adásban: 2018-02-26 18:00
 • Cím: Frizura gyerekeknek mosolyért
  Vendég: Lázók Ágnes, Novák Éva
  Ekkor volt adásban: 2018-02-12 18:00
 • Cím: Frizura mosolyért
  Vendég: Lázók Ágnes, Novák Éva
  Ekkor volt adásban: 2018-02-12 18:00
 • Cím: Dvariecki Bálint
  Vendég: Dvariecki Bálint
  Ekkor volt adásban: 2018-02-05 18:00

2018. januári adások

 • Cím: Takács Katalin
  Vendég: Takács Katalin
  Ekkor volt adásban: 2018-01-29 18:00
 • Cím: Sebesfi Ádám
  Vendég: Sebesfi Ádám
  Ekkor volt adásban: 2018-01-22 18:00
 • Cím: Rostás István
  Vendég: Rostás István
  Ekkor volt adásban: 2018-01-15 18:00
 • Cím: HOGYAN VÁLHAT VALAKI IGAZI FÉRFIVÁ ÉS MI TESZI VALÓDI CSALÁDFŐVÉ?
  Vendég: Bedő Imre
  HOGYAN VÁLHAT VALAKI IGAZI FÉRFIVÁ ÉS MI TESZI VALÓDI CSALÁDFŐVÉ? HONNAN ERED A FÉRFIAS ERŐ ÉS BELSŐ TARTÁS? Bedő Imre sikeres közgazdászként a vállalkozásait is feladta, hogy ezeket az értékeket kutassa és segítsen megvalósítani férfitársai számára. Vendégünk az 5 éve működő Férfiak Klubja alapítója.
  Ekkor volt adásban: 2018-01-08 18:00

2017. decemberi adások

 • Cím: VUJITY TVRTKO
  Vendég: Vujity Tvrutkó
  Arra tettem fel az életemet, hogy az IGAZI HŐSÖKET népszerűsítsem. Nekem erről szól az újságírás, erről az életem - írja VUJITY TVRTKO, az elismert újságíró, számos bestseller szerzője, aki feleségével, Zsolnay Gyöngyivel a Hétköznapok hőse-díj alapítója és adományozója is egyben. Bár munkáját és megindító emberi gesztusait eddig is sokan figyelemmel követtétek, itt közelebbről is megismerkedhettek vele.
  Ekkor volt adásban: 2017-12-11 18:00
 • Cím: ELSŐ NYELVÉSZ ÉS ELSŐ NŐ A BOLYAI-DÍJASOK KÖZÖTT
  Vendég: É. Kiss Katalin
  É.KISS KATALIN kapta idén a magyar Nobelként is emlegetett kitüntetést tudományos munkájáért. Neki köszönhetjük például, hogy a magyar nyelv a nemzetközi tudományos kommunikáció része lehet. A nyelvtudomány doktora, az MTA tagja egyebek mellett azt is elárulja, hogyan lehet három gyermek és a családi feladatok mellett ilyen kiemelkedő tudományos munkát végezni.
  Ekkor volt adásban: 2017-12-04 18:00

2017. novemberi adások

 • Cím: KÉT NAPOT ADTAK NEKI AZ ORVOSOK
  Vendég: Juhász János Dávid
  KÉT NAPOT ADTAK NEKI AZ ORVOSOK, mikor született. JUHÁSZ JÁNOS DÁVID most 22 éves. Több, mint 40 műtéten túl - miközben veséi felmondták a szolgálatot -, leérettségizett, majd elkezdte az egyetemet is. Támogatás és támogatók hiányában azonban mindmáig álom maradt, hogy orvos lehessen. És még mindig nem adja fel, munkájával addig is másoknak segít.
  Ekkor volt adásban: 2017-11-27 18:00
 • Cím: AUSCHWITZIG FUTOTT A 63 ÉVES NAGYPAPA
  Vendég: Hajdú Péter
  AUSCHWITZIG FUTOTT A 63 ÉVES NAGYPAPA. 420 KM-ES emlékfutásával HAJDÚ PÉTER arra hívja fel a figyelmünket: a gyűlölet ellen mindannyian tudunk tenni. A szokatlan megemlékezés tapasztalatairól, adománygyűjtő munkájáról és 55 évesen talált sportszenvedélyéről részletes beszámoló hamarosan a Hétköznapi hősök mai adásában.A fotókon feleségével és unokájával, és persze a célban a futótársakkal.
  Ekkor volt adásban: 2017-11-20 18:00
 • Cím: APA CSAK EGY VAN
  Vendég: Léder László
  APA CSAK EGY VAN. Azaz, a gyermeknek ugyanakkora szüksége van apára, mint anyára, és ugyanúgy kötődik is hozzá. Ráadásul egy gyerek bármelyik férfin automatikusan megtalálja az "apa-kapcsoló gombot". Hogy hogyan és pontosan mit is jelent ez? A Hétköznapi hősök mai adásában hamarosan kiderül. Vendégünk Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója, az APA-füzet sorozat szerzőtársa.
  Ekkor volt adásban: 2017-11-13 18:00
 • Cím: MIÉRT LESZ VALAKI KOLDUS ÉS MIÉRT LESZ VALAKI SIKERES?
  Vendég: Kulcsár Tibor
  MIÉRT LESZ VALAKI KOLDUS ÉS MIÉRT LESZ VALAKI SIKERES? KULCSÁR TIBOR mindenképpen meg akarta találni a választ. Az újpesti albérletből indult fiú ma már milliárdos cégtulajdonos. A Hétköznapi hősök évindító adásában újra hallhatjátok az izgalmas beszélgetést, többek között arról, hogy kell-e tehetség a sikerhez? Hogyan tálaljuk meg az Isten által adott utunkat, vagy hogy miért fontos egy vállalkozónak a Példabeszédek könyve? Vendégünk a Kulcs-Soft Nyrt. alapítója. Év eleji könyvajánló: A világon élni csak hősként érdemes :-) Boldog és eredményes 2018-as évet kívánunk!
  Ekkor volt adásban: 2017-11-03 18:00

2017. októberi adások

 • Cím: AJÁNDÉK VOLT A BÖRTÖN
  Vendég: Mécs Imre
  AJÁNDÉK VOLT A BÖRTÖN ÉS ISTENI ADOMÁNY RÉSZESE LENNI EGY ELNYOMÓ RENDSZER MEGRENDÍTÉSÉNEK. MÉCS IMRE, 56-os elítélt így értékeli életének a forradalomhoz kapcsolódó eseményeit. A Hétköznapi hősök adásában hamarosan megrázó és egyben felemelő visszaemlékezést hallhattok. A stúdióban Mécs Imre politikus, villamosmérnök, feltaláló, nyolcgyermekes családapa. (archív fotók: tib1956.hu, MNOL)
  Ekkor volt adásban: 2017-10-23 18:00
 • Cím: AZ ORVOSOK IS IMÁDKOZNAK
  Vendég: Dr. Pataki Gergely
  AZ ORVOSOK IS IMÁDKOZNAK Nigériában és Bangladesben, ahol Dr. PATAKI GERGELY rendszeresen végez életmentő és helyreállító műtéteket kollégáival. A betegeknek pedig extrém hitük van a gyógyulásban és a szegénység, a katasztrófák ellenére annyi örömöt látni rajtuk, amennyit itthon egészséges embereken sem. Az elhivatott orvos már az egyetemi évei alatt is orvosmisszióról álmodott. Azóta is fontosnak tartja, hogy amit csak lehet, tegyünk meg másokért, de elsősorban ne a világot akarjuk megváltani, hanem saját családunkért akarjunk tenni. A Hétköznapi hősök mai adásában izgalmas beszámolóval várunk titeket. A stúdióban hamarosan Dr. Pataki Gergely sebész, plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója.
  Ekkor volt adásban: 2017-10-02 18:00

2017. szeptemberi adások

 • Cím: KÜZDENI, SZENVEDNI A CÉLOKÉRT ÉS HÚS-VÉR, ÉRZŐ EMBERNEK MARADNI
  Vendég: 2017-09-25 18
  KÜZDENI, SZENVEDNI A CÉLOKÉRT ÉS HÚS-VÉR, ÉRZŐ EMBERNEK MARADNI. Ez az igazi férfiasság két fontos összetevője KISS GERGELY szerint. A háromszoros olimpiai bajnok, Európa és világbajnok vízilabdázó, jogász, háromgyermekes apuka 18 éves válogatott versenyzői pályája és immár 18 éve tartó házassága alatt is ezt tartotta szem előtt. A Férfiak Klubjának egyik meghívott példaképe, a Nagy Sportágválasztó szóvivője, a Modern Sport Akadémia elnöke ma többek között gyerekeket edz. A Hétköznapi hősök adásában azt is elárulja, élsportolóként milyen gyerekkora volt, miért nem félt huszonévesen elköteleződni és gyermeket vállalni, és mi az, amit milliárdokért sem cserélne el.
  Ekkor volt adásban: 2017-09-25 18:00
 • Cím: MÁRK, LILLA, DANI - három apróság a több százból
  Vendég: Dr. Dénes Zsuzsanna
  MÁRK, LILLA, DANI - három apróság a több százból, akik csecsemőotthonban kezdték az életüket. Szüleik kiskorúak, hajléktalanok, vagy éppen olyan élethelyzetben lévők, amit elképzelni sem tudnánk. DR. DÉNES ZSUZSANNA mindig is úgy érezte, ott van a helye, ahol ilyen rászoruló gyerekek vannak. A háromgyermekes édesanya, klinikai szakpszichológus, csecsemőgondozó több, mint 45 éves munkája tapasztalataiból hallhattok ma a Hétköznapi hősök friss adásában. Stúdiónkban elérhetőségein pedig szeretettel várja volt Gárdonyi úti csecsemőotthonosok jelentkezését.
  Ekkor volt adásban: 2017-09-18 18:00
 • Cím: A MEGOLDHATATLANNAK LÁTSZÓ DOLGOK IS MEGOLDHATÓK
  Vendég: Pásztor Béla
  A MEGOLDHATATLANNAK LÁTSZÓ DOLGOK IS MEGOLDHATÓK. PÁSZTOR BÉLA polgármester és a veresegyháziak számára ez a hétköznapi tapasztalat. A várost, ami egy szegény, párezer fős faluból mára az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségi központja lett, Béla bácsi immár 52 éve vezeti. A titka pedig szerintünk nem más mint emberszeretete, segítőkészsége és persze kivételes közösségteremtő ereje. Hallgassátok ma is a Hétköznapi hősöket és ismerkedjetek meg vele! Hamarosan kezdünk!
  Ekkor volt adásban: 2017-09-11 18:00
 • Cím: EGYMÁSÉRT TUDUNK IGAZÁN NAGYOT ALKOTNI
  Vendég: dr. Csikány Csilla, Kováts Miklós, dr. Csikány József
  EGYMÁSÉRT TUDUNK IGAZÁN NAGYOT ALKOTNI. A siker és a motiváció egyik titka biztosan ez a Hétköznapi hősök mai senior úszó vendégei szerint. A 17. FINA Masters Világbajnokság legendás sportolói 50, illetve 70 év felett sem gondoltak még a visszavonulásra. Döbbenetesen aktív életet élnek, érmet éremre halmozva versenyeznek, és szívükön viselik a következő generációk egészségét is, például 1500 törökbálinti gyermek heti ingyenes edzéséről gondoskodva. Hamarosan kezdünk! Vendégeink a stúdiófotón balról: dr. Csikány Csilla, Kováts Miklós és dr. Csikány József a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének alapítója.
  Ekkor volt adásban: 2017-09-04 18:00

2017. augusztusi adások

 • Cím: Hadas Kriszta
  Vendég: Hadas Kriszta
  SZÍVVEL ÉS KÍVÁNCSISÁGGAL OLYAN TÖRTÉNETEKET MESÉLNI, AMIK ÉPÍTENEK - Hadas Krisztinát ez hajtja több évtizedes televíziós munkájában. Sorozatai és riportjai éppen ezért egytől egyig megindító embermesék. Ha pedig mi, nézők, megértjük az orvost, a magára hagyott gyereket, vagy egy kismamát az ország bármely szegletéből, akkor megérte műsort készíteni. Friss adásunkban hamarosan az ismert televíziós újságíró, szerkesztő, riporter, tanár, a Hétköznapi hősök "névadója" - Hadas Kriszta.
  Ekkor volt adásban: 2017-08-28 18:00

2017. júliusi adások

 • Cím: 330 KM AZ ÉSZAKI-SARKKÖRÖN
  Vendég: Őry István
  330 KM AZ ÉSZAKI-SARKKÖRÖN. A távot egy hét alatt teljesítette szánhúzással két magyar: Szigetvári Eszter és Őry István, hogy ritka betegségben szenvedők számára adományt gyűjtsenek. A Hétköznapi hősök mai adásában István számol be az expedícióról. A fiatal futóedző számos országban járt már: szereti a kihívásokat és szeret tenni másokért. Jelenleg a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének önkéntese, aki nem mellesleg már frissdiplomásként is fontosnak tartotta, hogy munkája ne csak a pénzkeresetről szóljon, hanem egyben misszió is legyen.
  Ekkor volt adásban: 2017-07-03 18:00

2017. júniusi adások

 • Cím: dr. Földvári Péter
  Vendég: dr. Földvári Péter
  VANNAK NEHÉZSÉGEK, VANNAK PROBLÉMÁK AZ ÉLETBEN, DE MI AZÉRT VAGYUNK, HOGY MINDENEN ÚRRÁ LEGYÜNK - dr. Földvári Péter édesapjáról ez a magatartás sugárzott. Ő pedig elhitte neki, hogy ezt meg lehet csinálni. Végig a háború, és a zsidóüldözés ideje alatt. A Hétköznapi hősök mai vendége a holokauszt-túlélő nyugalmazott orvos.
  Ekkor volt adásban: 2017-06-19 18:00
 • Cím: Kósa Erika
  Vendég: Kósa Erika
  MEGTALÁLNI A KAPASZKODÓKAT ÉS JÓL DÖNTENI - A SIKER KULCSA. EHHEZ PEDIG SOSEM KÉSŐ. Magyarország leggazdagabb asszonya osztja meg velünk erről tapasztalatait. A Hétköznapi hősök adásában hamarosan Kósa Erika, az óvónőből lett üzletasszony, családanya, aki szerint a legfőbb érték még üzletben sem a pénz, hanem az ember.
  Ekkor volt adásban: 2017-06-05 18:00

2017. májusi adások

 • Cím: Kovács Viktor
  Vendég: Kovács Viktor
  „Nem vagyunk hősök, hanem csak azok az emberek vagyunk, akik szeretik a szakmájukat és végzik a hivatásukat.” 18 órától a Hétköznapi Hősök vendége Kovács Viktor őrnagy, kiképzési főnök, a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred TŰZSZERÉSZE. Lesz szó bombákról, Afganisztánról, a kölcsönös tiszteletről, és arról, hogy a bizalom elengedhetetlen ebben a szakmában.
  Ekkor volt adásban: 2017-05-29 18:00
 • Cím: Sipos Mihály
  Vendég: Sipos Mihály
  Ekkor volt adásban: 2017-05-22 18:00
 • Cím: Csipák Péterné Irénke
  Vendég: Csipák Péterné Irénke
  Ekkor volt adásban: 2017-05-15 18:00
 • Cím: ENGEM NEM ZAVAR, HOGY DOWN-SZINDRÓMÁVAL SZÜLETTEM, ÉS ANYÁÉKAT SEM
  Vendég: Pátkai Andi
  ENGEM NEM ZAVAR, HOGY DOWN-SZINDRÓMÁVAL SZÜLETTEM, ÉS ANYÁÉKAT SEM – árulja el blogján PÁTKAI ANDI. Merthogy ő blogol. Színházban játszik. És nagyon élvezi az életet! A Hétköznapi hősök mai adásában újra hallhatjátok, hogy mi teszi boldoggá, mi a különbség közte és az egészséges kortársai között, és hogy mi foglalkoztatja egy downos kislány/nagylány anyukáját. Őszinte beszámoló: a stúdióban Pátkai Andrea és édesanyja, Pátkainé Adrienne.
  Ekkor volt adásban: 2017-05-08 18:00
 • Cím: Novák András
  Vendég: Novák András
  BETEG GYERMEKÉT ÁLDOZZA FEL, VAGY ŐT KEZELJÉK ÉS OTTHON MARADT TESTVÉREI HALJANAK ÉHEN? Ilyen választások előtt állnak emberek milliói és nem csak Afrikában. NOVÁK ANDRÁS drámai helyzetekkel, kemény sorsokkal találkozik, majd egy ember történetén keresztül mutatja meg, mi zajlik most a világban. Mi a tika? Hogyan kezeli ezt a munkát felesége? Hogyan regenerálódik ilyen tapasztalatok után? Hamarosan kiderül. A Hétköznapi hősök vendége az ismert külpolitikai újságíró, haditudósító.
  Ekkor volt adásban: 2017-05-01 18:00

2017. áprilisi adások

 • Cím: A SZÍVÜNKET VÁLTOZTATTA MEG
  Vendég: Dr. Tóth Ágnes
  Különleges gyerek, akinek különleges szülőkre van szüksége – árulta el dr. Tóth Ágnes down-szindrómás kislányával kapcsolatban. A Hétköznapi hősök nyári ráadás sorozatában elsőként a bátor, életpárti szülész-nőgyógyász doktornőt hallhatjátok újra, aki családanyai feladatai mellett nagyon sok meddő párnak segített már az országban elsőként alkalmazva a NaPro technológiát, felülmúlva a lombik-programok hatékonyságát is.
  Ekkor volt adásban: 2017-04-24 18:00
 • Cím: KÖZEL 40 ÉVNYI ELHIVATOTTSÁG ÉS 40 EZER SZÍVVEL-LÉLEKKEL KEZELT PÁCIENS
  Vendég: Dr. Bozsik Béla Pál
  KÖZEL 40 ÉVNYI ELHIVATOTTSÁG ÉS 40 EZER SZÍVVEL-LÉLEKKEL KEZELT PÁCIENS. DR. BÓZSIK BÉLA PÁL nyugalmazott főorvos saját betegsége alatt kutatta és fejlesztette ki a lyme-kór hatékony kezelésének módját. Hívő emberként az árral szemben. Hogy mi vezette sikerre? A Hétköznapi hősök adásában kiderül.
  Ekkor volt adásban: 2017-04-17 18:00
 • Cím: MEGÁLLÍTANI A LEJTŐN, AKI SEGÍTSÉG NÉLKÜL LECSÚSZNA
  Vendég: Prondvai-Pacsika Ferenc
  MEGÁLLÍTANI A LEJTŐN, AKI SEGÍTSÉG NÉLKÜL LECSÚSZNA. Ez motiválja PRONDVAI-PACSIKA FERENCET. 16 éve tartó jótékonysági munkája egy baráti ötleteléssel indult, aztán elkezdték komolyan venni. A csepeli vállalkozó, felesége és munkatársai szinte ingyen adnak bérbe autókat azoknak, akiknek gyors segítségre van szükségük, krízishelyzetben lévő gyerekes családokat fogadnak be otthonukba, ingyenes tanulási és sportolási lehetőséget biztosítanak munkanélkülieknek, és most tervezik Ugródeszka szálló nevű projektjüket megvalósítani, a szomszédos telken konténerházakkal hajléktalanok számára.
  Ekkor volt adásban: 2017-04-10 18:00

2017. márciusi adások

 • Cím: LYME-KÓR: TÖBB SZÁZ EMBERT ÉRINT, SOKAN MÉGSEM VESZIK ELÉG KOMOLYAN
  Vendég: Czikoráné Szabó Éva
  LYME-KÓR: TÖBB SZÁZ EMBERT ÉRINT, SOKAN MÉGSEM VESZIK ELÉG KOMOLYAN. CZIKORÁNÉ SZABÓ ÉVA 28 éve küzd a későn felismert betegséggel és következményeivel, ezért még ha szélmalom-harcnak is tűnik, minden erővel szeretne sorstársain segíteni. Át kellett gondolnia az életét, ahogy látását elvesztette, és kerekesszékbe is kényszerült, mégis sikerült talpraállnia: élni, tanulni, dolgozni és családot alapítani. Férjével együtt hozták létre a Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítványt, amely széleskörű támogatást nyújt az érintetteknek, de más rászoruló családoknak is.
  Ekkor volt adásban: 2017-03-20 18:00
 • Cím: VÁRVA VÁRT GYERMEK ÉS JÓKOR ÉRKEZŐ SEGÍTSÉG
  Vendég: Almádi Zsuzsa
  VÁRVA VÁRT GYERMEK ÉS JÓKOR ÉRKEZŐ SEGÍTSÉG. ALMÁDI ZSUZSA 11 év elkeserítő várakozás után is ott tartott: nem tudja, hogyan, de az biztos, hogy lesz gyermekük. Miután megkapták életük ajándékát, azt is tudta, nem lehet, hogy ne segítsen más anyukáknak. Civilszervezetük csak tavaly közel 1000 gyermeknek segített adományokkal. Almádi Zsuzsa, az Anyák Az Anyákért Alapítvány egyik létrehozója a vendégünk, aki hozzánk is természetesen férjével és kislányával érkezett, hogy elmesélje Maja érkezésének történetét és ízelítőt adjon önkéntes munkájukról.
  Ekkor volt adásban: 2017-03-13 18:00
 • Cím: JELEKKEL ÁLMODNI, JELEKKEL IMÁDKOZNI, JELEKKEL BOLDOGNAK LENNI
  Vendég: Weér Szabolcs
  JELEKKEL ÁLMODNI, JELEKKEL IMÁDKOZNI, JELEKKEL BOLDOGNAK LENNI. Weér Szabolcs életében ez az ajándék. A csecsemőkora óta siket fiatalember boldog, és teljes életet él. Az evangéliumot sem a fülével, hanem valóban a szívével hallotta, jelnyelven. És ahogy imádkozik, azt is tudja: Isten ezt a nyelvet is érti. Legnagyobb vágya, hogy a siket közösség is megismerje a Bibliát - természetesen ugyanígy jelnyelven. Exkluzív beszélgetés a Hétköznapi hősök mai adásában, a Nem Adom Fel Alapítvány tapasztalati szakértőjével, felesége, Adrienn tolmácsolásában.
  Ekkor volt adásban: 2017-03-06 18:00

2017. februári adások

 • Cím: PÁR MÁSODPERC, AMIT NEM LEHET ELMESÉLNI
  Vendég: dr. Török Miklós szülész-nőgyógyász professzor
  PÁR MÁSODPERC, AMIT NEM LEHET ELMESÉLNI: ahogy megkezdődik egy élet, ahogy megszületik a család."A teremtésnek egy olyan pillanata ez, amiben én ott lehetek és valamit tehetek érte. Én akkor ott mosolygom magamban és élvezem az életet" – árulja el titkát dr. habil Török Miklós szülész-nőgyógyász professzor. 40 év odaadó munkája, 3000 szülés, és sok-sok megmentett koraszülött baba az általa megálmodott otthoni szülészeti távgyógyászati érzékelő rendszer segítségével. Ez az eddigi áldásos tevékenységének mérlege.
  Ekkor volt adásban: 2017-02-27 18:00
 • Cím: "AZ VAGY, AMIT TESZEL."
  Vendég: Orosz Györgyi
  Orosz Györgyi – Hősök Tere kezdeményezés ügyevezető igazgató, társalapító. "AZ VAGY, AMIT TESZEL." Vedd észre, hogy helyzet van! Állj meg! Gondold végig mit tehetsz! Biztosan tehetsz valamit! Legalább egyszer próbáld meg! Jó érzés lesz! És ha úgy alakul, elvárhatod te is a segítséget. A Hősök Tere kezdeményezés a fenti mondatokkal és számos programmal mozgósít az aktív, felelős, támogató magatartásra egymás iránt. Tulajdonképpen egy alapvető bibliai igazságra: ne szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valósággal!
  Ekkor volt adásban: 2017-02-20 18:00
 • Cím: HA AUTIZMUSA MEGSZŰNNE, MÁR NEM UGYANAZ AZ EMBER LENNE
  Vendég: Gulyás Dávid
  HA AUTIZMUSA MEGSZŰNNE, MÁR NEM UGYANAZ AZ EMBER LENNE – árulja el GULYÁS DÁVID. ELÉGEDETT ÉS JÓL ÉRZI MAGÁT A BŐRÉBEN. A Nem Adom Fel Alapítvány tapasztalati szakértője pedagógia szakos bölcsész, aki fontosnak tartja, hogy sorstársainak segítsen, mások pedig jobban megismerjék, megértsék az autizmussal élőket. Érdemes velünk tartani. Különleges ember, megszívlelendő gondolatokkal a Hétköznapi hősök mai adásában!
  Ekkor volt adásban: 2017-02-06 18:00

2017. januári adások

 • Cím: "MINÉL TÖBBET SEGÍT AZ EMBER, ANNÁL VIDÁMABB"
  Vendég: Rózsa Magdolna
  Rózsa Magdolna, fodrász-kozmetikus-szociális munkás. "MINÉL TÖBBET SEGÍT AZ EMBER, ANNÁL VIDÁMABB" - VALLJA RÓZSA MAGDOLNA, fodrász-kozmetikus-szociális munkás. A két gyermekével egyedül maradt anya 20 éve a legkülönfélébb módokon önkénteskedik. Most éppen egy szociális szépségszalonban foglalkozik hátrányos helyzetű álláskeresőkkel. Akkor is ezt tenné, ha semmit nem kapna érte, és annak ellenére, hogy tíz éve külföldön még tízszer ennyit keresett. Sőt, akkor is másokon segített, mikor egyetemi évei alatt gyermeke súlyos betegségével kellett megküzdenie. A Hétköznapi hősök vendége ma Rózsa Magdolna, a Tükörkép Műhely jótét lelke.
  Ekkor volt adásban: 2017-01-30 18:00
 • Cím: ESÉLY MINDENKINEK VAN, CSAK LEHETŐSÉG NINCS
  Vendég: Rostás Árpád
  Rostás Árpád - Magyar Örökség Díjas vándorasztalos, restaurátor. ESÉLY MINDENKINEK VAN, CSAK LEHETŐSÉG NINCS. ROSTÁS ÁRPÁD ezt a hiányzó lehetőséget szeretné biztosítani a kitörésre hátrányos helyzetű gyermekeknek, immár 17 éve. A neves műbútorasztalos és restaurátor ugyanis nem felejtette el, ő honnan indult: nevelőintezetben nőtt fel cigànygyerekként. Saját lehetőségét szorgalommal és akarattal párosítva ma már a legrangosabb helyeken láthatók munkái: Vilmos és Katalin gyermekeinek bölcsője, a Napkirály parkettája, bútorok, lépcsők, burkolatok Louvre-ban, az Országházban, az Andrássy Egyetemen, az MTA-n, és még számos helyen.
  Ekkor volt adásban: 2017-01-23 18:00
 • Cím: A KLARINÉTOS ÉS A GÁZOS
  Vendég: Harcsa Norbert
  Harcsa Norbert, ökölvívó A KLARINÉTOS ÉS A GÁZOS. A fura, de nyerő páros két jószívű ember, méghozzá a boxvilágból. Ők Lukács Adorjàn edző és Harcsa Norbert ökölvívó. A Hétköznapi hősök vendége ma a félnehézsúlyú profi bokszoló, aki meccsről is késett, mert fontosabbnak tartotta, hogy egy gyereknek segítsen. Adományt osztott a fagyban hajléktalanoknak, és kőkemény sportolói feladatai mellett lelkiismeretes vízvezeték - és gázszerelőként gondoskodik a családjáról.
  Ekkor volt adásban: 2017-01-16 18:00
 • Cím: Domahidy György
  Vendég: Domahidy György
  MINDENKINEK OTT VAN A SZEGÉNY EMBER A HÁZA ELŐTT, MINT LÁZÁR. Ráadásul nem tudjuk, meddig. DOMAHIDY GYÖRGY ezért nem is késlekedik, hogy a leghidegebb hétvégén is forró teát, ruhát, takarót vigyen a legelesettebbeknek. És persze, hogy még időben megoszthassa a legfontosabbat: Isten személyes szeretetét mindenki iránt. A Hétköznapi hősök vendége hamarosan a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának 8 éve elkötelezett önkéntese.
  Ekkor volt adásban: 2017-01-09 18:00

2016. decemberi adások

 • Cím: 6 GYEREK, 3 MŰSZAK, 1 NAGY SZÍV
  Vendég: Komjáthi Imre
  Komjáthi Imre nagycsaládos, edelényi melós. Feleségével együtt azonban olyan dolgokat tesznek meg nap mint nap, ami akár állami feladat is lehetne. A szívükkel döntenek, nem az eszükkel, ha arról van szó, hogy valakit támogatni kell. Legyen az gyermek, idős rokon, vagy egy egész roma közösség. Szerintük csak egy titok van: közösséget építeni úgy, hogy embernek érezze magát az, aki segítségre szorul. A Hétköznapi hősök vendége a Közmunkás Szakszervezet társelnöke.
  Ekkor volt adásban: 2016-12-19 18:00
 • Cím: ROMATELEP TELE REMÉNNYEL ÉS JÓEMBEREKKEL
  Vendég: Both Emőke
  Adósságrendezés, szabadulás a drogtól, jótanuló fiatalok, helyreállt családok. Ezek az eredmények kísérik Bagon Both Emőke és majd száz önkéntes társa munkáját. Mit tudnak, amivel a hátrányos helyzetű embereknek képesek új kezdetet adni? A Hétköznapi hősök beszélgetéséből hamarosan kiderül. Vendégünk Both Emőke, jogász, a Bagázs Közhasznú Egyesület elnöke.
  Ekkor volt adásban: 2016-12-12 18:00
 • Cím: IGAZI ÉS GYÖNYÖRŰ KARÁCSONYI MESE PAPP SZABOLCS ÉLETE
  Vendég: Papp Szabolcs
  A mozgássérült fiúé, akivel kezdetben még tervezni sem tudtak teljes életet. Megaláztatások, fájdalmak, és óriási küzdelmek után ma mégis beteljesült álmait éli. Hétköznapi hősünk a stúdióban a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője.
  Ekkor volt adásban: 2016-12-05 18:00

2016. novemberi adások

 • Cím: Csiki Andrea
  Vendég: Gombásiné Csiki Andrea
  Ekkor volt adásban: 2016-11-28 18:00
 • Cím: MINDEN EMBER ÉLETE ÜZENETET HORDOZ
  Vendég: Dely Géza, Dely Réka
  MINDEN EMBER ÉLETE ÜZENETET HORDOZ. Azoké, akik a hátrányaikból előnyt tudtak kovácsolni, elsősorban és mindennél hitelesebben azt: NEM ADOM FEL. Dely Géza és lánya Dely Réka ezt az élettapasztalatot képviselik a Nem Adom Fel Alapítványnál végzett munkájuk során. Ami aztán így nem is annyira a fogyatékossággal élők megsegítéséről szól: sokkal inkább értékeik felfedezéséről és integrációjuk szolgálatáról.
  Ekkor volt adásban: 2016-11-21 18:00
 • Cím: "NEM TUDNÉK A TÜKÖRBE NÉZNI, HA ÉN MÉG EGYSZER BÁRKINEK BÁRMENNYI KÁBÍTÓSZERT ÁTADNÉK"
  Vendég: Hegyalja Rudolf
  "NEM TUDNÉK A TÜKÖRBE NÉZNI, HA ÉN MÉG EGYSZER BÁRKINEK BÁRMENNYI KÁBÍTÓSZERT ÁTADNÉK" – vallja Hegyaljai Rudolf. A korábban drogfüggő 23 éves fiatalember szembenézett tettei súlyával és következményével, ma pedig már a börtönbe látogató diákoknak tart drogprevenciós előadásokat és készít hasonló témájú rádióműsort a Rács FM-en, a Váci Fegyházban. Munkáját különdíjjal ismerte el a Dr. Szegő Tamás Díj Alapítványának kuratóriuma is. Exkluzív interjú a váci börtönből.
  Ekkor volt adásban: 2016-11-07 18:00

2016. októberi adások

 • Cím: EGY ÉLETÜNK VAN, ÉS AZ SEM VÉGTELEN EZÉRT KELL HASZNOSAN ÉLNÜNK.
  Vendég: Balázs János
  EGY ÉLETÜNK VAN, ÉS AZ SEM VÉGTELEN EZÉRT KELL HASZNOSAN ÉLNÜNK. Magunk, mások és a nemzetünk számára is - vallja BALÁZS JÁNOS zongoraművész. A mindössze 28 éves Junior Prima, valamint Liszt Ferenc-díjas előadó kivételesen sikeres itthon és külföldön is. Küldetésének mégis inkább azt tartja, hogy professzionális művészek helyett boldog embereket neveljen a klasszikus zene segítségével, legyen az éppen a mesék világával elérhető kisgyermek, vagy akár a Snétberger Központ hátrányos helyzetű roma fiatalja.
  Ekkor volt adásban: 2016-10-31 18:00
 • Cím: Nagy Júlia
  Vendég: Nagy Júlia
  Ekkor volt adásban: 2016-10-24 18:00
 • Cím: HŐSÖK 0-24-BEN. IGEEEN! ŐK AZ ANYUKÁK!
  Vendég: Szobota Orsolya, Illenyi Erika
  Így nagybetűvel, mindannyian. Ma ketten a vendégeink - Szobota Orsolya és Illényi Erika. A többgyermekes anyukák háztartás, gyermeknevelés, szolgálatok, építkezés mellett felsőfokú szakképzést, diplomaszerzést és nyelvvizsgát is bevállaltak, örömmel jelentik: sikeresen.
  Ekkor volt adásban: 2016-10-17 18:00
 • Cím: HÁROM GENERÁCIÓNYI SIKER ÉS PÉLDAMUTATÁS (Szamos)
  Vendég: Kelényi Szamos Gabriella
  HÁROM GENERÁCIÓNYI SIKER ÉS PÉLDAMUTATÁS – ez a Szamos-sztori maga, ahol a család története valóban egy a 80 éve élő és virágzó magyar cég történetével. A siker receptje pedig valahogy így szól: végy egy fiatal, határtalanul kreatív mérnök-tanár házaspárt, adj hozzá jó sok családszeretetet, no meg munkabírást, keverd el jól pénzügyi fegyelemmel, és fűszerezd szívből jövő adakozókedvvel. Inspiráló és szívmelengető beszámoló arról, hogyan lehet generációkon át prosperáló céget a családi boldogsággal együtt fenntartani, és a sikerekből visszaadni a társadalomnak is. A Hétköznapi hősök a Szamos Csokoládé Múzeumból jelentkezik. Vendégünk: Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán második generációs vezetője.
  Ekkor volt adásban: 2016-10-10 18:00

2016. szeptemberi adások

 • Cím: VII.KERÜLET, BULINEGYED. ITT NŐTT FEL BANGÓ ZOLTÁN
  Vendég: Bangó Zoli
  VII.KERÜLET, BULINEGYED. ITT NŐTT FEL BANGÓ ZOLTÁN. Sok régi ismerőse most is börtönben vagy kábítószer elvonóban van, Isten érintése nyomán ő mégis nemet tudott mondani a rossz társaságra. Ügyvédjelöltként arra igyekszik példa lenni: Isten bárkit fel tud emelni, akkor is, ha egy VII. kerületi cigány. Ha Ő megérint egy embert, bármilyen háttérből jön is, sikeressé tudja tenni a pályáján.
  Ekkor volt adásban: 2016-09-12 18:00
 • Cím: Bálint Lajosné
  Vendég: Bálint Lajosné
  Ekkor volt adásban: 2016-09-05 18:00

2016. augusztusi adások

 • Cím: Szabóné Tesics Anett
  Vendég: Szabóné Tesics Anett
  Ekkor volt adásban: 2016-08-22 18:00
 • Cím: Nagy Imre, Tóth Anna
  Vendég: Nagy Imre, Tóth Anna
  Ekkor volt adásban: 2016-08-15 18:00

2016. júliusi adások

 • Cím: HALASI CSODATEVŐK
  Vendég: Juhász Adél és Janka
  HALASI CSODATEVŐK – az utánpótlás úszókat már csak így emlegetik Kiskunhalason. Két kiemelkedő versenyző a vendégünk, akik édesapjukra nem számíthattak: lehetetlen körülmények között hagyta magára a családot. Juhász Adél és Janka így édesanyjától tanulta meg, mit jelent az álmaikért és céljaikért küzdeni. Hihetetlen lemondások és 11 évnyi kőkemény munka után ma már mindketten bajnokok.
  Ekkor volt adásban: 2016-07-04 18:00

2016. júniusi adások

 • Cím: EURÓPA BAJNOKOK, GYÓGYÚSZÓK, FÜRDŐZŐ NYUGDÍJASOK MIND EGY HELYEN
  Vendég: Novotny Zoltán
  EURÓPA BAJNOKOK, GYÓGYÚSZÓK, FÜRDŐZŐ NYUGDÍJASOK MIND EGY HELYEN, akiket sokszor épp csak néhány monokli választ el egymástól a kiskunhalasi termálfürdő medencéjében. Ilyen lehetetlen körülmények között ért el olimpiai "A" szintet NOVOTNY ATTILA tanítványa. A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyúszó szakosztályának edzője számára a felejthetetlen pillanat az, amikor a gyerek fent áll a dobogón és neki szól a Himnusz. Legfontosabbnak mégis azt tartja, hogy úszói az élet más területein is megállják a helyüket és jó emberek legyenek.
  Ekkor volt adásban: 2016-06-27 18:00
 • Cím: KI AZ, AKI BEMEGY SÖTÉTBE, HIDEGBE, VÍZBE, SÁRBA?!
  Vendég: Horváth Richárd
  Horváth Richárd baralangi mentő, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat vezetője KI AZ, AKI BEMEGY SÖTÉTBE, HIDEGBE, VÍZBE, SÁRBA?! KÖZÜLÜNK MINDENKI UGYANOLYAN LÖKÖTT – vallja Horváth Richárd, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat vezetője. Már a 80-as években is minden hétvégéjét barlangászással töltötte. Azóta elkötelezettje a barlangi mentésnek, akciófilmbe illő esetekben is: van, hogy egy mentés 5 napig is tart, van, hogy a sérült a hordággyal nem fér ki a szűk járatokon... Az egyik legizgalmasabb csapatmunkáról a mentőszolgálat bázisán beszélgettünk.
  Ekkor volt adásban: 2016-06-20 18:00
 • Cím: Debre Magdi
  Vendég: Debre Magdi
  HOGY LESZ EGY INTÉZETIS, VAGY MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ GYEREKBŐL GAZDAGLELKŰ, ÉRDEKLŐDŐ, GÖRCS NÉLKÜLI, BOLDOG GYEREK, TELE ÖNBIZALOMMAL ÉS KITŰNŐ KÉPESSÉGEKKEL? A Hétköznapi hősök mai adásából kiderül! Annyit azért elárulunk: ezt Csepelen, az ország egyetlen cigány nemzetiségi óvodájában tudtuk meg. Az oviban, ahol még a gyerekek szülei is sikerélményhez, sőt, munkalehetőséghez juthatnak. Debre Istvánné, Magdi alapító (fotónkon) a vendégünk.
  Ekkor volt adásban: 2016-06-13 18:00
 • Cím: Szigeti házaspár
  Vendég: Szigeti házaspár
  "JOBB ADNI, MINT KAPNI. ALAKÍTJA AZ EMBER SZEMÉLYISÉGÉT ÉS EGYSZERŰEN JOBB ÍGY ÉLNI" – Szigeti György, az egykori iszákos pénzbehajtó ma már így gondolja. Feleségével, Marikával több, mint 7 éve család és munka mellett szabadidejükben a MAZSIHISZ Szeretetkórházának betegeit segítik adományokkal és önkéntes munkával. A Hétköznapi hősök vendége a Szigeti házaspár.
  Ekkor volt adásban: 2016-06-06 18:00

2016. májusi adások

 • Cím: Barta házaspár
  Vendég: Barta Ferenc, Barta Gyöngyi
  FERI ÉS GYÖNGYI romatelepen nőttek fel. A 8 éves kisfiú bandázni kezdett, a 10 éves kislány pedig a szomszédjukban zajló pünkösdi istentiszteletekre osont át a családi viszályok elől. Életük legmélyebb pontjain azonban mindig jött a segítség: Istentől és jószándékú emberektől. Ma ők segítenek másokat.
  Ekkor volt adásban: 2016-05-30 18:00
 • Cím: Lakatos Norbert
  Vendég: Lakatos Norbert
  "MINDEN EMBER KÜLÖNBÖZŐ, ÉS KÜLÖNBÖZŐ PÉLDÁKKAL TUD SZOLGÁLNI. Egy közösségnek a pozitív ereje, az pedig igazán példamutató tud lenni" – Lakatos Norbert őszintén hisz ebben. Az ötgyermekes roma családban nevelkedett "hálafestő" maga is sok példamutató embert látott maga körül, és mindannyiunkat arra biztat: szabadon mutassuk meg a mi életünk példáját.
  Ekkor volt adásban: 2016-05-16 18:00
 • Cím: Szekeres Andrásné
  Vendég: Szekeres Andrásné
  55 ÉVESEN ÁLLAMVIZSGA, ÖNKÉNTES ÁLDOZATSEGÍTÉS, FELZÁRKÓZTATÓ FOGLALKOZÁS ROMÁKNAK, CSOPORTTERÁPIA HAJLÉKTALANOKNAK. Aktív nyugdíjas évek dr. Szekeres Andrásné Gyöngyi-módra. 40 évnyi pszichiátriai-mentálhigiénés szakápolói munkája nem elhasználta. Igazolta, hogy személyisége valódi ajándék a segítségre szorulók számára.
  Ekkor volt adásban: 2016-05-02 18:00

2016. áprilisi adások

 • Cím: Káva színház
  Vendég: Takács Gábor
  Ekkor volt adásban: 2016-04-25 18:00
 • Cím: NAGY CSALÁD - NAGY ÖRÖM, SOK GYEREK - SOK SZERETET
  Vendég: Illésné Krisztina
  NAGY CSALÁD - NAGY ÖRÖM, SOK GYEREK - SOK SZERETET Illéséknél ez az egyenleg. ILLÉSNÉ KRISZTINA kiváltságnak tartja, hogy 11 saját gyermeke lehet. Mindemellett magától értetődő természetességgel támogatja férje lelkészi munkáját és sosem érezte úgy, hogy ne tudta volna "megvalósítani önmagát"
  Ekkor volt adásban: 2016-04-11 18:00

2016. márciusi adások

 • Cím: Czabala család
  Vendég: Czabala család
  IGAZÁN ÉLETREVALÓK – humor, nyíltság, bizalom, szeretet, magától értetődő gondoskodás. Lehet, hogy nem ez jutna először eszünkbe egy olyan családról ahol majd 20 éve rendszeres családi program a kórházi kezelés, barátokhoz látogatni csak akkor megy, ha befér a lakásba a kerekesszék, és a 19 éves tesó azért edz, hogy tudjon segíteni mozgáskorlátozott öccsének. A Hétköznapi hősök mai vendége a győri Czabala család.
  Ekkor volt adásban: 2016-03-28 18:00
 • Cím: Csere Gáspár
  Vendég: Csere Gáspár
  Ekkor volt adásban: 2016-03-21 18:00
 • Cím: Horgas Péter és a Nemzeti Minimum kezdeményezés
  Vendég: Horgas Péter
  "Mindenekelőtt az a fontos, hogy nem csak díszlet- és látványtervező vagyok, hanem elsősorban próbálok valahogyan emberként működni, és családapa vagyok” – vallja Horgas Péter (képeinken). Másfél éve született meg benne a felismerés: többé nem élhet együtt tétlenül a gyermekéhezés fájdalmas tényével. A Hétköznapi hősök mai adásában vele beszélgetünk emberségről, társadalmi felelősségvállalásról, szülői példákról, és arról, vajon elértük-e már a NEMZETI MINIMUMOT?
  Ekkor volt adásban: 2016-03-14 18:00

2016. februári adások

 • Cím: Annyira kevés kell hozzá, és annyira sokat jelenthet valakinek
  Vendég: Kerekes Helga, Vér Ágota
  Kerekes Helga és Vér Ágota – jótékonysági fodrász -és kozmetikai szolgáltatás. Annyira kevés kell hozzá, és annyira sokat jelenthet valakinek. VÉR ÁGOTA kozmetikus. Édesanyja betegsége kapcsán határozta el, hogy munkájával fogja szebbét tenni kemoterápiával kezelt nők napjait. KEREKES HELGA fodrász rendszeresen részt vesz adományozásban beteg gyermekek javára, mióta egy egyetemista fiú jelentkezett nála nem mindennapi hajvágásra. Exkluzív interjúk Szegedről.
  Ekkor volt adásban: 2016-02-29 18:00
 • Cím: Utcajogász
  Vendég: Dr. Kalota Ágnes, Balogh Gyula
  Ekkor volt adásban: 2016-02-22 18:00
 • Cím: Kondorosi Sára
  Vendég: Kondorosi Sára
  "ÉLVEZEM A MUNKÁMAT ÉS MINDEN REGGEL OLYAN ÖRÖMMEL MEGYEK!" – mesél boldogan Kondorosi Sára foglalkozásáról, amiről úgy érzi, Isten is neki teremtette. Valami lehet benne, ugyanis jól jövedelmező pénzügyi tanácsadói állását hagyta ott azért, hogy idős, beteg emberekkel foglalkozhasson. Ma szociális gondozó és ápoló, keveset keres, de alig várja a hétfőket...
  Ekkor volt adásban: 2016-02-15 18:00
 • Cím: Dr. Gergely Anita
  Vendég: Dr. Gergely Anita
  Ekkor volt adásban: 2016-02-08 18:00
 • Cím: Holósi Attila tűzoltó
  Vendég: Holósi Attila
  „Mi is csak egy munkát végzünk. Néha látványosabbra sikerül, mint egy átlagos esztergályos élete...azért inkább megfontolt szakemberek vagyunk, akik igyekszünk segíteni a bajbajutottakon” – Holósi Attila tűzoltó, a stúdióban kedves felesége társaságában.
  Ekkor volt adásban: 2016-02-01 18:00

2016. januári adások

 • Cím: Budapest Bike Maffia
  Vendég: Havasi Zoltán
  MAFFIA A BUDAPESTI ALULJÁRÓKBAN! Igazi visszaesők. 4 éve minden héten gondoskodnak otthontalanokról és jó néhány rászoruló családot is rendszeresen támogatnak adományokkal. Szóval aggodalomra semmi ok :-) Egy bringás csapat sok-sok nagy szívű emberrel és ötletes projektekkel. Ez a Budapest Bike Maffia. Este 8-tól a Hétköznapi hősökben az alapító, Havasi Zoltán.
  Ekkor volt adásban: 2016-01-18 18:00
 • Cím: Orbán Károlyné
  Vendég: Orbán Károlyné
  Ekkor volt adásban: 2016-01-11 18:00